MIESZANKA NA CIASTO BROWNIE...

    MIESZANKA NA CIASTO BROWNIE BEZGLUTENOWA 300 g - CELIKO

    6,73 zł
    Brutto

     
    SKŁADNIKI
    cukier, mąka ryżowa, skrobia kukurydziana, skrobia ziemniaczana, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu (10-12 %)- 8 %, czekolada (miazga kakaowa, cukier, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, emulgator: lecytyny (z SOI))- 4%, błonnik kakaowy, aromat, sól.

    OPIS
    Koncentrat ciasta bezglutenowego w proszku Brownie.
    Produkt odpowiedni dla wegan i wegetarian.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1547 kJ / 365 kcal
    Tłuszcz: 1,5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,9 g
    Węglowodany: 81 g
    w tym cukry: 52 g
    Błonnik: 6,0 g
    Białko: 3,9 g
    Sól: 0,48 g

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    - 300 g koncentratu BROWNIE
    - 100 ml oleju
    - 35 ml wody
    - 1 jajo
    Wykonanie:
    - Koncentrat ciasta wsypać do miski.
    - Następnie wbić jajo, wlać wodę i olej.
    - Miksować tylko do połączenia składników.
    - Piec 30 minut w 180-190 st. C w blaszce o średnicy 20 cm.

    Składniki potrzebne do ciasta dla wegan:
    - 300 g koncentratu BROWNIE
    - 100 ml oleju
    - 135 ml wody
    - 1 łyżka mielonego siemienia lnianego
    Wykonanie:
    - Koncentrat ciasta wbić do miski
    - Siemię lniane zalać wodą i odstawić na 5 min.
    - Następnie wlać do koncentratu siemię oraz olej
    - Miksować tylko do połączenia składników
    - Piec 30 minut w 180 - 190 st. C w blaszce o średnicy 20 cm.

    UWAGA
    Ciasto wegańskie przygotujesz również stosując inne niż siemię lniane zamienniki jajka. Pamiętaj wtedy, aby użyć odpowiedniej ilości wody.

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać: mleko i produkty pochodne.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
    5900038001176
    686 Przedmioty

    16 innych produktów w tej samej kategorii: