MIESZANKA NA MUFFINY CZEKOLADOWE Z...

    MIESZANKA NA MUFFINY CZEKOLADOWE Z KREMEM BUDYNIOWYM BEZGLUTENOWA 310 g - CELIKO

    Obecnie brak na stanie
    11,81 zł
    Brutto

     
    SKŁADNIKI
    Składniki muffinów:  cukier, skrobia z tapioki modyfikowana, mąka ryżowa, czekolada w proszku 16,5 % (cukier, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu min. 32 %), skrobia kukurydziana, skrobia ziemniaczana, błonnik kakaowy, difosforany: regulator kwasowości, węglany sodu: substancja spulchniająca, aromat, sól, guma ksantanowa: substancja zagęszczająca.
    Składniki kremu budyniowego: cukier, skrobia ziemniaczana modyfikowana, MLEKO pełne w proszku, MAŚLANKA w proszku, glukoza, sól, barwniki: karoteny, aromat.

    OPIS
    Koncentrat ciasta w proszku na bezglutenowe muffiny czekoladowe z kremem budyniowym.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Muffiny czekoladowe z kremem budyniowym:
    Ciasto:
    - 1 opakowanie koncentratu ciasta 280 g
    - 2 jaja
    - 100 ml oleju
    - 40 ml wody
    Krem budyniowy:
    - 30 g koncentratu kremu budyniowego
    - 100 ml wody
    Wykonanie:
    - Koncentrat kremu wsypać do wysokiego naczynia i wlać wodę. Ubijać mikserem ok. 3 min., aż konsystencja będzie gęsta. Odstawić na 2-3 min.
    - Zawartość torebki z koncentratem ciasta wsypać do naczynia, dodać JAJA, wodę, wszystko razem wymieszać. Na koniec dodaj olej. Całość wyrabiaj mikserem ok. 3 min.
    - Następnie 3/4 masy równomiernie rozłożyć łyżką do 12 foremek. Rozłożyć krem i przykryć pozostałą masą. Wstawić ciasto do nagrzanego do temp. 180 st. C piekarnika i piec przez 15 min. Wyjąć i ostudzić na kratce.

    Ciastka czekoladowe z kremem budyniowym i malinami:
    Ciasto:
    - 1 opakowanie koncentratu ciasta 280 g
    - 2 jaja
    - 100 ml oleju
    - 40 ml wody
    Krem budyniowy:
    - 30 g koncentratu kremu budyniowego
    - 100 ml wody
    - 1 łyżeczka kakao Celiko
    - Maliny świeże lub liofilizowane FRUPP
    Wykonanie:
    - Zawartość torebki wsypać do naczynia, dodać JAJA, wodę, wszystko razem wymieszać. Na koniec dodać olej. Całość wyrabiać mikserem ok. 3 min.
    - Następnie ciasto wylać na blachę o wymiarach 22x32 cm i wstawić do nagrzanego do temp. 180 st C piekarnika i piec 15 min.
    Wyjąć i ostudzić na kratce.
    - Zawartość torebki z kremem i 1 łyżeczkę kakao wsypać do 100 ml MLEKA i ubijać mikserem 3 min. Odstawić na 2 min. Następnie do budyniu dodać porcjami miękkie MASŁO, nadal ubijać aż masa stanie się gęsta i puszysta.
    - Upieczone ciasto wyjąć z blachy. Szklanką wyciąć kółka z ciasta. Na każde ciasto nałożyć krem budyniowy i maliny.
    - Pozostałe ciasto rozkruszyć i posypać nim gotowe ciastka.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g WYROBU GOTOWEGO
    Wartość energetyczna: 1404 kJ / 336 kcal
    Tłuszcz: 18 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g
    Węglowodany: 40 g
    w tym cukry: 20 g
    Błonnik: 1,3 g
    Białko: 3,5 g
    Sól: 0,62 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać: soję i jej pochodne. 

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
    5900038001107

    16 innych produktów w tej samej kategorii: