MIESZANKA DO WYPIEKU CHLEBA Z...

    MIESZANKA DO WYPIEKU CHLEBA Z PESTKAMI DYNI BEZ DODATKU CUKRÓW BEZGLUTENOWA 500 g - PIĘĆ PRZEMIAN

    16,05 zł
    Brutto

     
    SKŁADNIKI
    mąka OWSIANA bezglutenowa, płatki OWSIANE bezglutenowe, pestki dyni bezłuskowej 13 %, mąka teff, płatki teff, siemię lniane, nasiona chia, słonecznik, łuska babki jajowatej, sól himalajska.

    OPIS
    Bezglutenowa mieszanka do wypieku chleba z pestkami dyni.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    1. Nagrzej piekarnik (góra - dół) do 190 stopni Celsjusza
    2. Brytfankę (małą keksowkę) posmaruj olejem kokosowym lub masłem klarowanym. Można ją posypać płatkami teff, płatkami owsianymi lub mielonym siemieniem lnianym
    3. Wsyp mieszankę do miski
    4. Dokładnie mieszając dolej 500 ml mocno gazowanej wody
    5. Wymieszane ciasto przelej do brytfanki i wsadź do piekarnika na 1,5 godziny
    6. Po upieczeniu wyjmij chleb z brytfanki i zawiń w szmatkę. Odstaw do ostygnięcia.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna - 1559 kJ/373 kcal
    Tłuszcz - 15 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 2,4 g
    Węglowodany - 39 g
    w tym cukry - 1,7 g
    Białko - 16 g
    Sól - 1,7 g

    INFORMACJA ALLERGENNA
    Może zawierać orzechy.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte.
    5902837810232
    162 Przedmioty

    16 innych produktów w tej samej kategorii: