SKŁADNIKI
mąka MIGDAŁOWA, erytrytol (substancja słodząca), mąka kokosowa, inulina, cynamon cejloński, sól kłodawska.
OPIS
Opakowanie wystarcza na 35 ciastek maślanych.
Zawiera substancję słodzącą.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1. Przesyp mieszankę do miski
2. Dodaj 1 jajko i 100 g roztopionego, przestudzonego masła
3. Mieszaj łyżką, a następnie zagnieć rękami
4. Ciasto rozwałkuj na cienki placek pomiędzy dwoma arkuszami papieru do pieczenia i wycinaj foremką dowolne kształty. Ciastka można też formować w rękach
5. Ciastka układaj na blasze wyłożonej papierem do pieczenia
6. Piecz przez 12 - 15 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g produtu przygotowanego według przepisu
Wartość energetyczna - 2202 kJ/526 kcal
Tłuszcz - 40 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 15 g
alkohole wielowodorotlenowe - 30 g
Węglowodany - 24 g
w tym cukry - 2,3 g
Białko - 11 g
Sól - 0,3 g
INFORMACJA ALLERGENNA
Może zawierać orzechy.
UWAGA
Spożycie w nadmiernych ilościach może mieć efekt przeczyszczający.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte.