ZAKWAS CHLEBOWY ORKISZOWY W PROSZKU...

    ZAKWAS CHLEBOWY ORKISZOWY W PROSZKU BIO 30 g - BIOVEGAN

    6,86 zł
    Brutto

     
    SKŁADNIKI
    ekologiczna mąka z PSZENICY ORKISZ pełnoziarnista, kultury bakterii chlebowych

    OPIS
    Wystarcza na uzyskanie ok. 1,5 kg chleba.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Składniki: 1 saszetka zakwasu chlebowego ORKISZowego bio 30 g Biovegan, 700 g mąki ORKISZowej, 300 g mąki żytniej, 2 saszetki drożdży suszonych bezglutenowych bio 9 g Biovegan, 2 łyżeczki soli, 750 ml letniej wody.
    Przygotowanie: dokładnie wymieszać wszystkie suche składniki. Dodać wodę i dobrze wyrobić. Przykryć i odstawić na 2 godziny w ciepłe miejsce. Następnie zagnieść ponownie i umieścić w wysmarowanej formie do chleba. Umieścić w zimnym piecu wraz z miseczką wody. Piec w temperaturze 180-200 stopni Celsjusza przez ok. 80 minut. Pozostawić do wystygnięcia.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Warość energetyczna: 1525 kJ / 360 kcal
    Tłuszcz: 3,0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,5 g
    Węglowodany: 57 g
    w tym cukry: < 0,5 g
    Błonnik: 8,3 g
    Białko: 15 g
    Sól: < 0,01 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
    4005394123003
    1271 Przedmioty

    16 innych produktów w tej samej kategorii: