MIESZANKA DO WYPIEKU CIASTA KRUCHEGO...

    MIESZANKA DO WYPIEKU CIASTA KRUCHEGO BEZGLUTENOWA 200 g - CELIKO

    4,36 zł
    Brutto

     
    SKŁADNIKI
    skrobia ziemniaczana, cukier, mąka ryżowa, regulator kwasowości: difosforany, substancja spulchniająca: węglany sodu, sól.

    OPIS
    Koncentrat ciasta kruchego w proszku do przygotowania ciasta kruchego, herbatników i ciasteczek.
    Produkt odpowiedni dla wegan i wegetarian.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1515 kJ / 362 kcal
    Tłuszcz: 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 87 g
    w tym cukry: 26 g
    Białko: 1,7 g
    Sól: 0,7 g

    SPOSÓB PRZYGOWOWANIA
    Ciasteczka:
    - 1 opakowanie koncentratu ciasta kruchego
    - 2 żółtka
    - 40 g schłodzonego MASŁA (1/5 kostki)
    - bezglutenowe czekoladowe kropelki lub płatki lub starta gorzka czekolada
    Wykonanie:
    - Koncentrat ciasta kruchego wysypać na stolnicę. Dodać posiekane MASŁO, żółtka i wodę w takiej ilości, aby wszystkie składniki połączyły się w "kulkę".
    - Szybko zagnieść ciasto. Jeśli ciasto będzie bardzo miękkie, to należy je włożyć do lodówki na 30 min.
    - Ciasto wyjąć z lodówki i uformować wałeczek o grubości ok. 1 cm
    - Plastry ułożyć na blasze posmarowanej tłuszczem i lekko przycisnąć palcami (rozpłaszczyć)
    - Na wierzch rozłożyć kropelki czekoladowe.
    - Ciasteczka piec w temperaturze 180 st. C ok. 15 minut.

    Ciasto kruche z owocami:
    - 1 opakowanie koncentratu ciasta kruchego
    - 60 g masła
    - 1 jajo
    - 1/2 opakowania cukru wanilinowego Celiko
    - 2 łyżki MLEKA lub wody, owoce (wg uznania np. jabłka, śliwki, rabarbar), szczypta soli.
    Wykonanie:
    - Zagnieść ciasto z koncentratu ciasta, MASŁA, żółtka i MLEKA (ilość dodanego MLEKA zależy od wielkości JAJA, dlatego należy je dodawać małymi porcjami)
    - 3/4 gotowego ciasta wyłożyć na natłuszczoną blachę
    - Położyć cząstki owocówi posypać cukrem wanilinowym.
    - Białko ubić ze szczyptą soli i 1 łyżką cukru na sztywną pianę. Ubitą pianę wyłożyć na owoce.
    - Pozostałą część ciasta poskubać i posypać na wierzch ciasta.
    - Piec w temperaturze 200 st. C przez ok. 30 minut.

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać soję, mleko i ich pochodne.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
    5900038001039
    59 Przedmioty

    16 innych produktów w tej samej kategorii: