ROŚLINNY ZAMIENNIK JAJ DO PIECZENIA,...

    ROŚLINNY ZAMIENNIK JAJ DO PIECZENIA, GOTOWANIA, PANIEROWANIA ORAZ JAKO ZAMIENNIK ŻÓŁTKA BEZGLUTENOWY 128 g - CULTURE

    11,78 zł
    Brutto

     
    SKŁADNIKI
    mąka z tapioki, skrobia ziemniaczana, łuska babki jajowatej, substancja zagęszczająca: guma guar, inulina (cykoria), barwnik: beta-karoten, czarna sól himalajska.

    OPIS
    vEGGs to naturalny, roślinny zamiennik jajek. Stosuj vEGGs tam, gdzie używasz JAJEK do wiązania składników.
    vEGGs jest doskonały do pieczenia, gotowania, panierowania oraz jako zamiennik żółtka.
    Nie nadaje się na jajecznicę oraz jako zamiennik żółtka.
    Z jednego opakowania zrobisz 40 wegejajek.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    1 wegejajko: wlej do naczynia 50 ml wody, dodaj łyżeczkę (5 ml) proszku vEGGs i energicznie wymieszaj. Odstaw na 3 minuty i stosuj jako jajko.
    1 wegeżółtko: wlej do naczynia 25 ml wody, łyżeczkę (5 ml) proszku vEGGs, łyżeczkę (5 ml) oleju i energicznie wymieszaj. Odstaw na 3 minuty i stosuj jak żółtko.
     
    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g suchej mieszanki
    Wartość energetyczna: 1264 kJ/301 kcal
    Tłuszcz: 1,4 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g
    Węglowodany: 56 g
    w tym cukry: 2,3 g
    Błonnik: 27 g
    Białko: 2,8 g
    Sól: 1,9 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać SOJĘ i gorczycę

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu

    5907222657584
    344 Przedmioty

    16 innych produktów w tej samej kategorii: