MIESZANKA NA CIASTO JOGURTOWO -...

    MIESZANKA NA CIASTO JOGURTOWO - WIŚNIOWE BEZ PIECZENIA BEZGLUTENOWE DEMETER BIO 365 g - BAUCK HOF

    Obecnie brak na stanie
    14,90 zł
    Brutto

     
    SKŁADNIKI
    mąka OWSIANA** bezglutenowa, surowy cukier trzcinowy**, skrobia ryżowa*, skrobia kukurydziana*, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu*, sól kamienna, wanilia*. (* certyfikowany składnik ekologiczny, ** składniki z rolnictwa biodynamicznego)

    OPIS
    To magicznie lekkie ciasto smakuje niebiańsko, świeżo jogurtowo i jednocześnie cudownie owocowo. W zależności od upodobań możesz urozmaicić o owoce i soki do bazy owocowej, upiec bazę lub pozostawić ją niewypieczoną, stworzyć magicznie pyszne desery lub rozwinąć własne pomysły z naszą mieszanką do pieczenia.

    Opakowanie zawiera: 225 g mieszanki na bazę (spód), 100 g mieszanki na masę śmietankową, 40 g mieszanki na polewę owocową.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    - Do przygotowania ciasta wegetariańskiego dodatkowo potrzebne są:
    Na bazę: 70 g miękkiego masła.
    Na masę: 400 g jogurtu naturalnego, 200 ml śmietanki, 125 ml mleka.
    Na polewę owocową: 400 ml soku owocowego
    oraz dodatkowo 1 szklanka wiśni bez pestek (360 g).

    1. Dno tortownicy (ø 25 cm) wyłożyć papierem do pieczenia. Dobrze odcedź wiśnie. Odciśnięty sok użyj do polewy owocowej.
    2. Ugniataj ręcznie 70 g MASŁA z 225 g mieszanki na bazę, aż uzyskasz jędrne ciasto podobne do ciasta na ciasteczka. Wlej ciasto do tortownicy i dociśnij równomiernie łyżką lub rękami do dna.
    3. W celu przygotowania masy śmietankowej należy wlać 400 g jogurtu, 200 ml śmietanki, 125 ml MLEKA i 100 g mieszanki na masę do dużej, wysokiej miski (uwaga: płyn może się rozpryskiwać). Mieszaj ręcznym mikserem, do uzyskania kremowej konsystencji.
    4. Rozsyp wiśnie na spodzie. Następnie wlej masę śmietankową i równomiernie rozprowadź. Wstaw do lodówki.
    5. W rondelku wymieszaj trzepaczką sok owocowy i mieszankę na polewę owocową. Gotuj ciągle mieszając. Jak tylko polewa zgęstnieje, zdejmij z ognia. Szybko i równomiernie rozprowadź na masie śmietankowej. Włóż ciasto do lodówki na co najmniej 2 godziny. Przed podaniem poluzować nożem i zdjąć brzeg tortownicy.

    - Do przygotowania ciasta wegańskiego dodatkowo potrzebne są:
    Na bazę: 70 g miękkiej margaryny.
    Na masę: 150 g wegańskiego serka śmietankowego, 500 g wegańskiego jogurtu
    Na polewę owocową: 400 ml soku owocowego
    oraz dodatkowo 1 szklanka wiśni bez pestek (360 g).

    1. Dno tortownicy (ø 25 cm) wyłożyć papierem do pieczenia. Dobrze odcedź wiśnie. Odciśnięty sok użyj do polewy owocowej.
    2. Ugniataj ręcznie 70 g margaryny z 225 g mieszanki na bazę, aż uzyskasz jędrne ciasto podobne do ciasta na ciasteczka. Wlej ciasto do tortownicy i dociśnij równomiernie łyżką lub rękami do dna.
    3. W celu przygotowania masy śmietankowej należy wlać 150 g wegańskiego serka śmietankowego, 500 g wegańskiego jogurtu i 100 g mieszanki na masę do dużej, wysokiej miski (uwaga: płyn może się rozpryskiwać). Mieszaj ręcznym mikserem, do uzyskania kremowej konsystencji.
    4. Rozsyp wiśnie na spodzie. Następnie wlej masę śmietankową i równomiernie rozprowadź. Wstaw do lodówki.
    5. W rondelku wymieszaj trzepaczką sok owocowy i mieszankę na polewę owocową. Gotuj ciągle mieszając. Jak tylko polewa zgęstnieje, zdejmij z ognia. Szybko i równomiernie rozprowadź na masie śmietankowej. Włóż ciasto do lodówki na co najmniej 2 godziny. Przed podaniem poluzować nożem i zdjąć brzeg tortownicy.

    Wskazówka: Aby dobrze pokroić kawałki ciasta, od czasu do czasu zanurz nóż w gorącej wodzie.
    Wolisz, aby spód był chrupiący? Możesz podpiec spód w blasze przez około 13 minut w temperaturze 180°C (grzanie górne/dolne). Następnie pozwól mu ostygnąć.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
    Wartość energetyczna: 1578 kJ/372 kcal
    Tłuszcz: 2,7 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,6 g
    Węglowodany: 80 g
    w tym cukry: 35 g
    Błonnik: 3,6 g
    Białko: 5,2 g
    Sól: 0,07 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać ORZECHY, SOJĘ i nasiona sezamu.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i przewiewnym miejscu
    4015637013305

    16 innych produktów w tej samej kategorii: