MIESZANKA NA MUFFINKI Z JABŁKIEM...

    MIESZANKA NA MUFFINKI Z JABŁKIEM BEZGLUTENOWE DEMETER BIO 400 g - BAUCK HOF

    Obecnie brak na stanie
    15,04 zł
    Brutto

     
    SKŁADNIKI
    płatki OWSIANE pełnoziarniste** bezglutenowe 39 %, cukier trzcinowy surowy**, mąka OWSIANA razowa** bezglutenowa 25 %, skrobia ryżowa*, proszek do pieczenia (substancja spulchniająca: wodorowęglan sodu, kwas: winian monopotasowy, skrobia kukurydziana*), sól kamienna, wanilia*. (* składniki ekologiczne, ** składniki z upraw biodynamicznych).

    OPIS
    Opakowanie zawiera 400 g mieszanki na ciasto i 12 papierowych foremek w różnych wzorach.
    Czas przygotowania 15 minut, czas pieczenia 30 minut. Muffinki gotowe są w 45 minut.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    - Do przygotowania ciasta wegetariańskiego dodatkowo potrzebne są: 175 g miękkiego MASŁA, 1 jajko.
    Do tego: 200 g małych jabłek pokrojonych w kostkę (najlepiej odmiany Elstar, Boskoop).
    Opcjonalnie: 1/2 łyżeczki cynamonu, 30 g pokrojonych MIGDAŁÓW (jako kruszonka).

    Rozgrzej piekarnik do 180°C (grzanie góra/dół) i ułóż foremki do muffinek na blasze do pieczenia. Wsyp 400 g mieszanki na ciasto do miski, dodaj 175 g MASŁA i 1 jajko, mieszaj rękoma lub mikserem z hakiem do wyrabiania ciasta, aż powstanie kruche ciasto. Wyjmij 1/3 ciasta i odłóż na kruszonkę. Do reszty ciasta dodać 200 g pokrojonych w kostkę jabłek i równomiernie zagnieść. Rozłóż ciasto równomiernie do foremek. W tym celu nabierz łyżką stołową czubatą porcję ciasta, napełnij foremki i lekko dociśnij. Opcjonalnie wymieszaj ciasto na kruszonkę z 1/2 łyżeczki cynamonu i 30 g migdałów. Następnie równomiernie rozłóż kruszonkę na wierzchu muffinek. Czas pieczenia: 30 minut na średnim ruszcie piekarnika. Przed spożyciem pozostawić muffinki na ruszcie do wystudzenia.


    - Do przygotowania ciasta wegańskiego dodatkowo potrzebne są: 100 g miękkiej margaryny, 100 ml przecieru jabłkowego.
    Do tego: 200 g małych jabłek pokrojonych w kostkę (najlepiej odmiany Elstar, Boskoop).
    Opcjonalnie: 1/2 łyżeczki cynamonu, 30 g pokrojonych MIGDAŁÓW (jako kruszonka).

    Rozgrzej piekarnik do 180°C (grzanie góra/dół) i ułóż foremki do muffinek na blasze do pieczenia. Wsyp 400 g mieszanki na ciasto do miski, dodaj 100 g margaryny i 100 ml przecieru jabłkowego, mieszaj mikserem ręcznym, aż powstanie kruche ciasto. Wyjmij 1/3 ciasta i odłóż na kruszonkę. Do reszty ciasta dodać 200 g pokrojonych w kostkę jabłek i równomiernie zagnieść. Rozłóż ciasto równomiernie do foremek. W tym celu nabierz łyżką stołową czubatą porcję ciasta, napełnij foremki i lekko dociśnij. Opcjonalnie wymieszaj ciasto na kruszonkę z 1/2 łyżeczki cynamonu i 30 g migdałów. Następnie równomiernie rozłóż kruszonkę na wierzchu muffinek. Czas pieczenia: 30 minut na średnim ruszcie piekarnika. Przed spożyciem pozostawić muffinki na ruszcie do wystudzenia.

    Wskazówka:
    Podawać z sosem waniliowym, lodami waniliowymi lub z bitą śmietaną.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
    Wartość energetyczna: 1575 kJ/373 kcal
    Tłuszcz: 4,3 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,7 g
    Węglowodany: 72 g
    w tym cukry: 29 g
    Błonnik: 6,2 g
    Białko: 8,5 g
    Sól: 0,75 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać ORZECHY, SOJĘ, nasiona sezamu.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
    4015637013343

    16 innych produktów w tej samej kategorii: