ZAKWAS CHLEBOWY ŻYTNI W PROSZKU BIO...

    ZAKWAS CHLEBOWY ŻYTNI W PROSZKU BIO 30 g - BIOVEGAN

    7,09 zł
    Brutto

     
    SKŁADNIKI
    pełnoziarniste produkty przemiału ŻYTA*, kultury starterowe (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Wystarcza na uzyskanie 2 chlebów.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Składniki: 1 saszetka zakwasu chlebowego żytniego bio 30 g Biovegan, 700 g mąki pszennej, 300 g mąki żytniej, 2 saszetki drożdży suszonych bezglutenowych bio 9 g Biovegan, 2 łyżeczki soli, 750 ml letniej wody.
    Dokładnie wymieszać wszystkie suche składniki. Dodać 750 ml letniej wody i ugniatać przez 5 minut. Przykryć i odstawić na 60 minut w ciepłe miejsce.
    Następnie zagnieść ponownie ciasto, przekroić na pół i umieścić w 2 wysmarowanych formach do chleba na 30 minut. Rozgrzać piekarnik do 180 stopnni Celsjusza (termoobieg) lub 200 stopni Celsjusza (góra-dół). Umieścić chleb z miseczką wody w piekarniku i piec przez 60 minut. Po upieczeniu wyjąć chleb i pozostawić do wystygnięcia.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Warość energetyczna: 1395 kJ/330 kcal
    Tłuszcz: 1,8 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,5 g
    Węglowodany: 52 g
    w tym cukry: 2,1 g
    Błonnik: 14 g
    Białko: 11 g
    Sól: < 0,01 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu, z dala od źródeł ciepła.

    4005394121023
    684 Przedmioty

    16 innych produktów w tej samej kategorii: