MIESZANKA DO WYPIEKU CIASTA...

    MIESZANKA DO WYPIEKU CIASTA CZEKOLADOWEGO BEZGLUTENOWA 400 g - GRANO

    Obecnie brak na stanie
    8,61 zł
    Brutto

     
    SKŁADNIKI
    mąka gryczana biała, mąka ryżowa, cukier, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, aromat, substancja zagęszczająca: guma ksantanowa.

    OPIS
    Mieszanka piekarnicza – Ciasto czekoladowe bezglutenowe, jest to produkt otrzymany w wyniku zmieszania w mieszalniku półproduktów w określonych recepturą proporcjach.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Przygotuj: 3 łyżki oleju, 280 g powideł śliwkowych, 1 szklankę MLEKA, 2 całe JAJA, płaska łyżeczkę proszku do pieczenia
    • Zawartość opakowania przesyp do miski, dodaj proszek do pieczenia i całość przemieszaj.
    • Dodaj olej, powidła śliwkowe, MLEKO i jaja. Całość dokładnie wymieszaj i przelej do formy wyłożonej papierem do pieczenia.
    • Ciasto piecz 35-40 minut w 180°C, do tzw. suchego patyczka.
    • Po ostudzeniu polej rozpuszczoną czekoladą albo lukrem wedle upodobania.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g produktu
    Wartość energetyczna: 1504 kJ / 355 kcal
    Tłuszcz: 2,0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,7 g
    Węglowodany: 73 g
    w tym cukry: 30 g
    Błonnik: 4,5 g
    Białko: 9,2 g
    Sól: 0,01 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    5902560392173

    16 innych produktów w tej samej kategorii: