MIESZANKA DO WYPIEKU PIZZY BEZ...

    MIESZANKA DO WYPIEKU PIZZY BEZ DODATKU CUKRÓW BEZGLUTENOWA 250 g - PIĘĆ PRZEMIAN

    11,15 zł
    Brutto

     
    SKŁADNIKI
    mąka ryżowa, tapioka, maranta trzcinowa, łuska babki jajowatej, drożdże, sól kłodawska.

    OPIS
    Bezglutenowa mieszanka do wypieku pizzy.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    1. Przesyp mieszankę do miski
    2. Do 200 ml ciepłej przegotowanej wody dodaj 2 łyżki oliwy, 1 łyżeczkę miodu i przelej do miski
    3. Mieszaj łyżką, a następnie zagnieć rękami
    4. Przykryj ściereczką i odstaw w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na 1 godzinę (można do piekarnika 30 - 40 stopni Celsjusza)
    5. Ponownie zagnieć ciasto i na papierze do pieczenia rozwałkuj na cienki placek
    6. Rozgrzej piekarnik do 250 - 300 stopni Celsjusza
    7. Ciasto przenieś na blachę, nałóż sos
    8. Piecz 17 - 20 minut w zależności od stopnia nagrzania piekarnika (im wyższa temperatura tym krótszy czas pieczenia). 3 minuty przed końcem posyp serem i ułóż ulubione dodatki.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g produtu przygotowanego według przepisu
    Wartość energetyczna - 1372 kJ/328 kcal
    Tłuszcz - 6,9 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 1,1 g
    Węglowodany - 61 g
    w tym cukry - 3,3 g
    Białko - 3,7 g
    Sól - 1,4 g

    INFORMACJA ALLERGENNA
    Może zawierać orzechy.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte.
    5902837810980
    238 Przedmioty

    16 innych produktów w tej samej kategorii: