• Nowy
ROŚLINNY ZAMIENNIK JAJ DO PIECZENIA,...

ROŚLINNY ZAMIENNIK JAJ DO PIECZENIA, GOTOWANIA, PANIEROWANIA ORAZ JAKO ZAMIENNIK ŻÓŁTKA BEZGLUTENOWY 102 g - CULTURE

Obecnie brak na stanie
16,33 zł
Brutto

 
SKŁADNIKI
mąka z tapioki, skrobia ziemniaczana, łuska babki jajowatej, substancja zagęszczająca: guma guar, inulina (cykoria), barwnik: beta-karoten, czarna sól himalajska. 

OPIS
vEGGs - roślinny zamiennik jaj do pieczenia i gotowania, wyprodukowany z naturalnych składników.
Po prostu zmieszaj proszek z wodą i zobacz jak po chwili zamieni się w wegejajko!
Wegejajka vEGGs mają długi termin ważności i nie zajmują miejsca w lodówce! Warto mieć je zawsze pod ręką.
Z jednego opakowania zrobisz 32 wegejajka lub wegeżółtka. W opakowaniu znajdują się dwie miarki: 5 ml oraz 25 ml.

Do czego możesz użyć vEGGs?
Stosuj w daniach i deserach, w których jajko służy do wiązania składników.
Doskonale sprawdza się w naleśnikach, plackach, burgerach, ciastkach, ciastach czy do panierek.
vEGGs stosuj również jako żółtko, np. do budyniu lub creme brulee. Stosuj tyle wegejajek vEGGs, ile kurzych jaj przewiduje przepis.
Z tego produktu vEGGs nie zrobisz jajecznicy, omletu czy jajka sadzonego.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 wegejajko: wlej do naczynia 50 ml wody (2 duże miarki), dodaj 5 ml proszku vEGGs (1 mała płaska miarka) i energicznie wymieszaj. Odstaw na 3 minuty i stosuj jako jajko.
1 wegeżółtko: wlej do naczynia 25 ml wody (1 duża miarka), dodaj 5 ml proszku vEGGs (1 mała płaska miarka) oraz 5 ml oleju (1 mała miarka). Energicznie wymieszaj. Odstaw na 3 minuty i stosuj jak żółtko.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g suchej mieszanki
Wartość energetyczna: 1264 kJ/301 kcal
Tłuszcz: 1,4 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g
Węglowodany: 56 g
w tym cukry: 2,3 g
Błonnik: 27 g
Białko: 2,8 g
Sól: 1,9 g

INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać SOJĘ i gorczycę

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać zamknięte w suchym i zacienionym miejscu.

5907222657010

16 innych produktów w tej samej kategorii: