ROŚLINNY ZAMIENNIK JAJ DO JAJECZNICY,...

    ROŚLINNY ZAMIENNIK JAJ DO JAJECZNICY, OMLETU, QUICHE I INNYCH DAŃ JAJECZNYCH BEZGLUTENOWY 180 g - CULTURED FOODS

    16,09 zł
    Brutto

     
    SKŁADNIKI
    mąka z grochu (46 %), koncentrat białka grochowego (18 %), mąka z ciecierzycy, błonnik roślinny (bambus), ekstrakt drożdżowy, naturalny aromat, sól himalajska, substancje zagęszczające: guma ksantanowa, guma gellan, barwnik: beta-karoten.
     
    OPIS
    vEGGs „Omelette” to roślinna, 100 % naturalna alternatywa dla JAJEK, dzięki której przyrządzisz pyszną wegańską jajecznicę, omlet, quiche, frittatę i inne jajeczne dania. Po prostu wymieszaj vEGGs z wodą, wylej na rozgrzaną patelnię i przyrządź veggecznicę, lub też dodaj warzywa, wstaw do piekarnika i przyrządź smaczną zapiekankę. Użyj vEGGs także jako składnik naleśników, słodkich wypieków czy ciasta na pierogi. vEGGs to niezbędnik w każdej kuchni, nie tylko wegan i alergików - mają długi termin przydatności i możesz je wygodnie przechowywać w szafce.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Jednego wegejajka: Wymieszaj dokładnie 12 g (22 ml) proszku vEGGs, 2 ½ łyżki wody (37 ml / 37 g) oraz pół łyżeczki oleju (2,5 ml). Stosuj jak jajko kurze.
    Wegecznica: Przygotuj mieszankę z dowolnej ilości wegejajek. Wlej mieszankę na rozgrzaną, dobrze natłuszczoną nieprzywierającą patelnię. Smaż przez około 5 minut, delikatnie mieszając, przewracając i rozdzielając. Mieszaj tylko sporadycznie.
    Wegański omlet, quiche i podobne dania: Dodanie MLEKA lub śmietany nie jest zalecane.
     
    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g suchej mieszanki
    Wartość energetyczna: 1384 kJ/331 kcal
    Tłuszcz: 2,5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,5 g
    Węglowodany: 49 g
    w tym cukry: 2,0 g
    Błonnik: 18 g
    Białko: 19 g
    Sól: 1,9 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać SOJĘ i gorczycę.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu

    5907222657423
    387 Przedmioty

    16 innych produktów w tej samej kategorii: