MIESZANKA DO WYPIEKU CHLEBA RAZOWEGO...

    MIESZANKA DO WYPIEKU CHLEBA RAZOWEGO BEZGLUTENOWA 500 g - GRANO

    10,69 zł
    Brutto

     
    SKŁADNIKI
    skrobia modyfikowana z manioku (tapioka), mąka ryżowa, mąka gryczana, mąka lniana, cukier, sól, mielona łuska babki płesznik, substancja zagęszczająca: hydroksypropylometyloceluloza, drożdże piekarnicze suche, emulgator: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem mono- i diacetylowinowym.

    OPIS
    Mieszanka piekarnicza bezglutenowa do wypieku chleba razowego jest to produkt otrzymany w wyniku zmieszania w mieszalniku półproduktów w określonych recepturą proporcjach.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Przygotuj: 420 ml wody, 3 łyżki oleju, 2 łyżeczki octu, foremkę
    • Przygotuj foremkę do chleba, natłuść i obsyp mąką bezglutenową,
    • Suchą mieszankę przesyp do wysokiej miski i dokładnie ją przemieszaj,
    • Mieszając dodaj do masy 3 łyżki oleju, 420 ml wody oraz 2 łyżeczki octu,
    • Ciasto dokładnie wyrabiaj, aż do uzyskania jednolitej konsystencji,
    • Pozostaw ciasto w misce na około 10 minut w ciepłym miejscu,
    • Po upływie czasu, wyrabiaj ciasto jeszcze przez około 2 minuty,
    • Następnie przełóż masę ciasta do przygotowanej formy,
    • Foremkę przykryj ściereczką i odłóż w ciepłe miejsce na około 20 minut,
    • Rozgrzej piekarnik z funkcją termoobiegu do 200°C,
    • Wstaw foremkę do piekarnika i piecz przez 20 minut,
    • Zwiększ temperaturę na 225 - 230°C i piecz chleb przez kolejne 7 minut,
    • Po upływie czasu, wyłącz piekarnik i studź chleb w foremce około 5 min,
    • Wyjmij chleb z foremki i studź przez około 15 minut tak aby odparował.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
    Wartość energetyczna: 1418 kJ / 338 kcal
    Tłuszcz: 3,0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,5 g
    Węglowodany: 73 g
    w tym cukry: 4,2 g
    Błonnik: 5,2 g
    Białko: 6,2 g
    Sól: 2,9 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu

    5902560390391
    86 Przedmioty

    16 innych produktów w tej samej kategorii: