MIESZANKA NA SPÓD DO PIZZY...

    MIESZANKA NA SPÓD DO PIZZY WYSOKOBŁONNIKOWY 2 SZTUKI BEZ DODATKU CUKRÓW 230 g - COCO FARM

    22,79 zł
    Brutto

     
    SKŁADNIKI
    mąka ŁUBINOWA, błonnik OWSIANY, błonnik bambusowy, łuska babki jajowatej, substancja spulchniająca: wodorowęglan sodu, sól himalajska różowa.

    OPIS
    Mieszanka do wypieku dwóch spodów do pizzy z mąk bez ziaren, bez dodatku białka pszennego, skład na bazie 3 błonników i mąki łubinowej.
    Waga po przyrządzeniu ok 340 g.
    2 x spód 170 g (ok. 30 cm).
    1 porcja: 1/4 spodu (ok. 42 g)
    IG = 20

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    1.Przygotuj 400 ml gorącej wody, łyżkę oliwy z oliwek, opcjonalnie 4 g drożdży (dla smaku), łyżkę octu lub soku z cytryny.
    2.Wodę przelej do miski, dodaj olej, drożdże oraz sypką zawartość opakowania.
    3.Wymieszaj, aż masa będzie gładka.
    4.Dodaj ocet lub sok z cytryny i wyrabiaj, aż ciastko sklei się w kulę.
    5.Podziel ciasto na 2 części i przełóż na dwie posmarowane oliwą blachy (28 - 30 cm).
    6.Ciasto rozwałkuj lub ugnieć dłońmi na cienką warstwę, wyklejając brzegi blachy.
    7.Wstaw do nagrzanego piekarnika (200 °C) i piecz 15 min, używając termoobiegu.
    8.Na wypieczony spód nanieś ulubione składniki i piecz 10 min w temperaturze 180 °C.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g po przyrządzeniu
    Wartość energetyczna: 792 kJ / 193 kcal
    Tłuszcz: 6,8 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,3 g
    Węglowodany: 4,0 g
    w tym cukry: 1,0 g
    Błonnik: 39 g
    Białko: 11 g
    Sól: 2,6 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać ORZESZKI ZIEMNE, ORZECHY, nasiona sezamu.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w zamkniętym opakowaniu, w suchym i chłodnym miejscu. Po wypieczeniu przechowuj w lodówce do 2 dni.

    5904161870876
    59 Przedmioty

    16 innych produktów w tej samej kategorii: