SKŁADNIKI
mąka z ciecierzycy (41 %), mąka z PSZENICY ORKISZ preparowana termicznie (39 %), cebula suszona, pietruszka suszona, przyprawy [sól, czosnek, chili, imbir, kolendra, cynamon, kmin rzymski].
OPIS
Wegański falafel z ciecierzycą i orkiszem. Opakowanie 140 g zawiera 4 porcje po 35 g, 4 falafele.
Źródło białka. Wysoka zawartość błonnika pokarmowego. Bez dodatku cukrów. Zawiera naturalnie występujące cukry.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1. Zawartość torebki wsypać do miski, zalać 230 ml gorącej wody (ok. 80 °C), dokładnie wymieszać.
2. Pozostawić masę na 15 minut.
3. Uformować i usmażyć kotleciki na oleju.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1455 kJ/345 kcal
Tłuszcz: 3,9 g
w tym kwasy nasycone: 0,7 g
Węglowodany: 54 g
w tym cukry: 7,8 g
Błonnik: 13 g
Białko: 17 g
Sól: 3,0 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.