MIESZANKA DO WYPIEKU BUŁEK OWSIANYCH...

    MIESZANKA DO WYPIEKU BUŁEK OWSIANYCH BEZGLUTENOWA DEMETER BIO 350 g - BAUCK HOF

    16,53 zł
    Brutto

     
    SKŁADNIKI
    płatki OWSIANE pełnoziarniste bezglutenowe** 74 %, pełnoziarniste płatki OWSIANE bezglutenowe* 10 % (OWIES*), len złocisty*, mielone łuski psyllium*, otręby OWSIANE bezglutenowe** 2 %, sól kamienna. (*certyfikowany składnik ekologiczny, **składniki z rolnictwa biodynamicznego)

    OPIS
    Mieszanka do wypieku owsianych bułek bezglutenowych. Opakowanie wystarcza na 8 bułek.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Potrzebujesz: 350 g mieszanki do bułek, 400 ml wody (letniej),
    1. Nagrzać piekarnik do temperatury 220 stopni Celsjusza z funkcją grzania góra - dół.
    2. W misce wymieszaj krótko mieszankę na bułki z 400 ml wody. Pozostaw ciasto do napęcznienia na 5 minut.
    3. Mokrymi rękami podzielić ciasto na osiem równych części, uformować kulki i ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Dociśnij kawałki ciasta na płasko, aby miały około 2 cm wysokości.
    4. Umieść bułki (bez czasu na wyrastanie) na średnim poziomie w nagrzanym piekarniku.
    5. Po około 35 minutach wyjąć z piekarnika i pozostawić do całkowitego ostygnięcia.

    Wskazówka: Dobrze nadaje się do zamrażania.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g suchej mieszanki
    Wartość energetyczna: 1552 kJ/369 kcal
    Tłuszcz: 8,7 g
    kwasy tłuszczowe nasycone: 1,3 g
    Węglowodany: 52 g
    w tym cukry: 0,9 g
    Błonnik: 13 g
    Białko: 14 g
    Sól: 1,8 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać SOJĘ, ORZECHY, ORZESZKI ZIEMNE, NASIONA SEZAMU, GORCZYCĘ i łubin.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.
    4015637015224
    129 Przedmioty

    16 innych produktów w tej samej kategorii: