MIESZANKA DO WYPIEKU CHLEBA Z...

    MIESZANKA DO WYPIEKU CHLEBA Z JAGODAMI GOJI BEZ DODATKU CUKRÓW BEZGLUTENOWA 500 g - PIĘĆ PRZEMIAN

    16,47 zł
    Brutto

     
    SKŁADNIKI
    mąka OWSIANA bezglutenowa, słonecznik, płatki OWSIANE bezglutenowe, mąka teff, siemię lniane, suszone jagody goji 6 %, płatki teff, nasiona chia - nasiona szałwii hiszpańskiej (Salvia hispanica), łuski babki jajowatej, sól kłodawska.

    OPIS
    Mieszanka do wypieku chleba bezglutenowego z jagodami goji. Bez dodatku cukrów. Zawiera naturalnie występujące cukry.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g produktu suchego
    Wartość energetyczna: 1678 kJ/402 kcal
    Tłuszcz: 18 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,2 g
    Węglowodany: 38 g
    w tym cukry: 4,6 g
    Błonnik: 17 g
    Białko: 14 g
    Sól: 1,6 g

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    1. Nagrzej piekarnik do 190°C.
    2. Brytfankę (małą keksówkę) posmaruj olejem kokosowym lub masłem klarowanym. Można ją posypać płatkami teff, płatkami owsianymi lub mielonym siemieniem lnianym.
    3. Wsyp mieszankę do miski.
    4. Dokładnie mieszając dolewaj 500 ml mocno gazowanej wody.
    5. Wymieszane ciasto przelej do brytfanki i wsadź do piekarnika na 1,5 godziny.
    6. Po upieczeniu chleb wyjmij z brytfanki i zawiń w szmatkę. Odstaw do ostygnięcia.

    INFORMACJA ALERGENNA
    Produkt może zawierać orzechy.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte.
    5902837810188
    33 Przedmioty

    16 innych produktów w tej samej kategorii: