MIESZANKA NA CIASTO NA PIZZĘ BEZ...

    MIESZANKA NA CIASTO NA PIZZĘ BEZ DODATKU CUKRÓW BEZGLUTENOWA BIO 250 g - PIĘĆ PRZEMIAN

    Obecnie brak na stanie
    16,03 zł
    Brutto

     
    SKŁADNIKI
    mąka ryżowa*, tapioka*, maranta trzcinowa*, łuska babki jajowatej*, sól himalajska (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Bezglutenowa mieszanka do wypieku pizzy BIO 250 g

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

    Z drożdżami suchymi
    1. Przesyp mieszankę do miski.
    2. Dodaj 7 g suszonych drożdzy instant do mieszanki.
    3. Dodaj 200 ml ciepłej (ok. 45st. C) przegotowanej wody, dwie łyżki oliwy, 1 łyżeczkę miodu.
    4. Mieszaj łyżką, a następnie zagnieć rękami.
    5. Przykryj ściereczką i odstaw wciepłe miejsce do wyrośnięcia na 1 godzinę (można do piekarnika na 30-40 st.C)
    6. Ponownie zagnieć ciasto i na papierze do pieczenia rozwałkuj na cienki placek.
    7. Rozgrzej piekarnik do 250-300 st. C.
    8. Ciasto przenieś na blachę, nałóż sos.
    9. Piecz 17-20 min w zależności od stopnia nagrzania piekarnika (im wyższa temperatura tym krótszy czas pieczenia) 3 minuty przed końcem posyp serem i ułóż ulubione dodatki.


    Z drożdżami świeżymi
    1. Przygotuj rozczyn: do 200 ml ciepłej wody dodaj 20 g świeżych drożdzy (w. temp. pokojowej), 1 łyżeczkę miodu i 1 łyżkę mieszanki, dokładnie wymieszaj.
    2. Zostaw na 15 min. w ciepłym miejscu do wyrośnięcia.
    3. Wsyp mieszankę do miski, dodaj gotowy rozczyn i 2 łyżki oliwy.
    4. Dalej postępuj zgodnie punktami 4-9 przepisu na pizzę z drożdzami suszonymi.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna - 1372 kJ / 328kcal
    Tłuszcz - 6,9 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 1,1 g
    Węglowodany - 61 g
    w tym cukry - 3,3 g
    Błonnik - 2,8 g
    Białko - 3,7 g
    Sól - 1,4 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Produkt może zawierać ORZECHY.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte.
    5902837811284

    16 innych produktów w tej samej kategorii: