MIESZANKA DO WYPIEKU BUŁEK Z...

    MIESZANKA DO WYPIEKU BUŁEK Z NASIONAMI BEZGLUTENOWA BIO 500 g - BAUCK HOF

    Obecnie brak na stanie
    13,60 zł
    Brutto

     
    SKŁADNIKI
    mąka owsiana* (bezglutenowa) 35%, skrobia kukurydziana*, nasiona* 15% (sezam*, słonecznik*, siemię lniane całe*, siemię lniane mielone*), mąka pełnoziarnista z nieobłuszczonego ziarna prosa*, otręby OWSIANE* (bezglutenowe), zakwas gryczany w proszku* (mąka gryczana*), substancja zagęszczająca: guma ksantanowa, sól morska, proszek do pieczenia (substancja spulchniająca: wodorowęglan sodu, regulator kwasowości: winiany potasu, skrobia kukurydziana*), łupiny nasion babki jajowatej* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Mieszanka do wypieku bułek bezglutenowych. Opakowanie wystarcza na 10 bułek.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna - 1577 kJ / 375 kcal
    Tłuszcz - 9,1 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 1,3 g
    Węglowodany - 61 g
    w tym cukry - 0,8 g
    Błonnik - 7,2 g
    Białko - 8,4 g
    Sól - 2,0 g

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    1. Nagrzać piekarnik do temperatury 220 stopni Celsjusza z funkcją grzania góra - dół.
    2. Mieszankę wymieszać z 400 ml letniej wody, 2 łyżkami octu winnego, 2 łyżkami oleju za pomocą trzepaczki lub miksera ręcznego.
    3. Ciasto uformować zwilżonymi dłońmi i podzielić na 10 kawałków.
    4. Kawałki ciasta uformować na kształt okrągłych bułek i obsypać dodatkami według uznania.
    5. Następnie położyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i docisnąć na szerokość kciuka, aby dobrze wyrosły w piekarniku.
    6. Piec przez 35 min.

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać SOJĘ, ORZECHY, nasiona SEZAMu.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.
    4015637009025

    16 innych produktów w tej samej kategorii: