MIESZANKA NA CIASTO DOMOWE Z...

    MIESZANKA NA CIASTO DOMOWE Z BŁONNIKIEM Z AGAWY BEZGLUTENOWA BIO 300 g - ZDROWO NAMIESZANE

    Obecnie brak na stanie
    13,56 zł
    Brutto

     
    SKŁADNIKI
    mąka ryżowa pełnoziarnista*, mąka gryczana*, tapioka* (skrobia z manioku), cukier kokosowy*, mąka ryżowa*, len mielony*, inulina z agawy w proszku* (2 %), proszek do pieczenia* [skrobia kukurydziana*, substancje spulchniajace (winiany potasu, węglany sodu)], sól himalajska (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Mieszanka do przygotowania ciasta jogurtowego. Otrzymane ciasto można podzielić na 14 porcji. 1 porcja = 50 g.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANA
    1. Piekarnik nagrzać do temperatury 180 stopni Celsjusza (bez termobiegu)
    2. Okrągłą tortownicę (ok. 24 cm) wyłożyć papierem do pieczenia (lub nasmarować tłuszczem i oprószyć mąką)
    3. Do dużej miski wlać 180 ml jogurtu naturalnego, wbić 3 JAJA oraz 100 ml oleju lub 1/2 kostki rozpuszczonego MASŁA i dokładnie zmiksować
    4. Wsypać zawartość opakowania i ponownie zmiksować
    5. Gotową masę przelać do formy
    6. Na wierzch ułożyć dowolne owoce (jabłka, brzoskwinie, borówki, truskawki itp.)
    7. Wstawić do piekarnika na środkowy poziom i piec przez ok. 30-35 minut Jeśli chcesz przygotować ciasto w formie babeczek to skróć czas pieczenia do 25 minut.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g po przygotowaniu zgodnie z przepisem
    Wartość energetyczna: 1357 kJ / 325 kcal
    Tłuszcz: 18 g
    w tym kwasy tluszczowe nasycone: 2,3 g
    Węglowodany: 34 g
    w tym cukry: 9,4 g
    Błonnik: 1,9 g
    Białko: 6,7 g
    Sól: 0,55 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
    5903317213253

    16 innych produktów w tej samej kategorii: