SKŁADNIKI
mąka ryżowa pełnoziarnista*, mąka gryczana*, tapioka* (skrobia z manioku), cukier kokosowy*, mąka ryżowa*, len mielony*, inulina z agawy w proszku* (2 %), proszek do pieczenia* [skrobia kukurydziana*, substancje spulchniajace (winiany potasu, węglany sodu)], sól himalajska (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Mieszanka do przygotowania ciasta jogurtowego. Otrzymane ciasto można podzielić na 14 porcji. 1 porcja = 50 g.
SPOSÓB PRZYGOTOWANA
1. Piekarnik nagrzać do temperatury 180 stopni Celsjusza (bez termobiegu)
2. Okrągłą tortownicę (ok. 24 cm) wyłożyć papierem do pieczenia (lub nasmarować tłuszczem i oprószyć mąką)
3. Do dużej miski wlać 180 ml jogurtu naturalnego, wbić 3 JAJA oraz 100 ml oleju lub 1/2 kostki rozpuszczonego MASŁA i dokładnie zmiksować
4. Wsypać zawartość opakowania i ponownie zmiksować
5. Gotową masę przelać do formy
6. Na wierzch ułożyć dowolne owoce (jabłka, brzoskwinie, borówki, truskawki itp.)
7. Wstawić do piekarnika na środkowy poziom i piec przez ok. 30-35 minut Jeśli chcesz przygotować ciasto w formie babeczek to skróć czas pieczenia do 25 minut.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g po przygotowaniu zgodnie z przepisem
Wartość energetyczna: 1357 kJ / 325 kcal
Tłuszcz: 18 g
w tym kwasy tluszczowe nasycone: 2,3 g
Węglowodany: 34 g
w tym cukry: 9,4 g
Błonnik: 1,9 g
Białko: 6,7 g
Sól: 0,55 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.