MIESZANKA DO WYPIEKU BUŁEK...

    MIESZANKA DO WYPIEKU BUŁEK PROTEINOWYCH BEZGLUTENOWA DEMETER BIO 350 g - BAUCK HOF

    Obecnie brak na stanie
    16,96 zł
    Brutto

     
    SKŁADNIKI
    otręby OWSIANE bezglutenowe**, pełnoziarniste płatki OWSIANE bezglutenowe**, SEZAM**, mielone siemię lniane**, mielone pestki dyni*, płatki SOJOWE* 7 %, pestki słonecznika**, mielone łuski psyllium*, quinoa ekspandowana*, chia* - nasiona szałwii hiszpańskiej (Salvia hispanica) 3 %, sól kamienna. (*certyfikowany składnik ekologiczny, **składniki z rolnictwa biodynamicznego)

    OPIS
    Mieszanka do wypieku proteinowych bułek bezglutenowych. Opakowanie starcza na 8 bułek.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Potrzebujesz: 350 g mieszanki do bułek, 350 ml wody (gorącej), 250 g chudego twarogu
    1. Nagrzać piekarnik do temperatury 200 stopni Celsjusza z funkcją grzania góra - dół.
    2. Wymieszać twaróg z gorącą wodą, aż twaróg się rozpuści.
    3. Mieszankę na bułki wymieszać z mieszanką twarogu i wody. Pozostaw ciasto do napęcznienia przez 5 minut.
    4. Zwilżonymi dłońmi podzielić ciasto na osiem równych kawałków, uformować kulki i ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Spłaszcz kawałki ciasta tak, aby miały około 2 cm wysokości.
    5. Umieścić bułki (bez czasu na wyrastanie) na średnim poziomie w nagrzanym piekarniku.
    6. Wyjąć z piekarnika po około 35 minutach i pozostawić do ostygnięcia.

    Wskazówka: Nadaje się do zamrażania. Bułki dobrze komponują się również z wegańską alternatywą twarogu.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g suchej mieszanki
    Wartość energetyczna: 1812 kJ/435 kcal
    Tłuszcz: 24 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 3,5 g
    Węglowodany: 27 g
    w tym cukry: 1,2 g
    Błonnik: 17 g
    Białko: 20 g
    Sól: 2,1 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać ORZECHY, ORZESZKI ZIEMNE, GORCZYCĘ i łubin.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.
    4015637015323

    16 innych produktów w tej samej kategorii: