MIESZANKA DO WYPIEKU CIASTEK...

    MIESZANKA DO WYPIEKU CIASTEK KORZENNYCH BEZGLUTENOWA 600 g - PIĘĆ PRZEMIAN (PRODUKT SEZONOWY)

    17,88 zł
    Brutto

     
    SKŁADNIKI
    mąka OWSIANA (bezglutenowa), mąka ryżowa, cukier kokosowy, inulina, karob, przyprawy korzenne 2,5 % (cynamon, goździki, kardamon, imbir), błonnik bambusowy, łuska babki jajowatej, dwuwinian potasu, wodorowęglan sodu, sól kłodawska.

    OPIS
    Mieszanka na ciastka korzenne bezglutenowe.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    1. Przesyp mieszankę do miski.
    2. Dodaj jedno jajko i 200 g miękkiego masła.
    3. Zagnieć ciasto. Owiń folią spożywczą i włóż do lodówki na min. 1 godzinę.
    4. Ciasto rozwałkuj na cienki placek pomiędzy dwoma arkuszami papieru do pieczenia i wycinaj foremką dowolne kształty. Można je też formować w rękach.
    5. Ciastka układaj na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
    6. Piecz w temperaturze 180°C przez 12 - 18 minut w zależności od grubości ciastek.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g*
    Wartość energetyczna - 2077 kJ/498 kcal
    Tłuszcz - 27 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 18 g
    Węglowodany - 54 g
    w tym cukry - 25 g
    Błonnik - 7,7 g
    Białko - 5,7 g
    Sól - 0,73 g

    *wartość odżywcza produktu wyliczona dla przepisu składającego się z mieszanki, 1 jajka i 200 g masła.

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać orzechy.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte.
    5902837812069
    78 Przedmioty

    16 innych produktów w tej samej kategorii: