MIESZANKA NA SERNIKOBROWNIE...

    MIESZANKA NA SERNIKOBROWNIE BEZGLUTENOWA BIO 350 g - BAUCK HOF

    Obecnie brak na stanie
    16,20 zł
    Brutto

     
    SKŁADNIKI
    cukier buraczany*, skrobia kukurydziana*, mąka ryżowa*, kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu* 8 %, płatki gorzkiej czekolady* 6 % (nierafinowany cukier trzcinowy*, miazga kakaowa*, tłuszcz kakaowy*, emulgator: lecytyny (ze słonecznika*)), substancja zagęszczająca: mączka chleba świętojańskiego*, sól kamienna, wanilia*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Mieszanka do pieczenia bezglutenowego brownie z kremem sernikowym.
    Opakowanie zawiera 300 g mieszanki na ciasto brownie, 50 g mieszanki na krem sernikowy.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    ****Do przygotowania klasycznej wersji ciasta potrzeba:
    - 125 g miękkiego MASŁA,
    - 1 jajo,
    - 100 ml MLEKA.

    Do przygotowania klasycznej wersji kremu potrzeba:
    - 250 g chudego twarogu,
    - 1 jajo.

    1. Rozgrzej piekarnik do 180°C z funkcją grzania góra/dół i wyłóż papierem do pieczenia dno tortownicy (średnica 25 cm).
    2. Umieść mieszankę na ciasto brownie w misce i wymieszaj z masłem, jajkiem i mlekiem. W drugiej misce wymieszaj mieszankę na krem ​​sernikowy z chudym twarogiem i jajkiem.
    3. Wlej ciasto na brownie do tortownicy i równomiernie rozprowadź. Następnie za pomocą łyżki stołowej rozsmaruj krem ​​sernikowy na wierzchu.
    4. Czas pieczenia wynosi 40 minut na średniej wysokości rusztu.
    5. Pozwól dobrze ostygnąć przed jedzeniem.

    ****Do przygotowania ciasta w wersji wegańskiej potrzeba:
    - 100 g margaryny,
    - 100 ml napoju roślinnego.

    Do przygotowania wegańskiej wersji kremu potrzeba:
    - 150 g wegańskiej alternatywy serka śmietankowego,
    - 150 g wegańskiej alternatywy twarogu.

    1. Rozgrzej piekarnik do 180°C z funkcją grzania góra/dół i wyłóż papierem do pieczenia dno tortownicy (średnica 25 cm).
    2. Umieść mieszankę na ciasto brownie w misce i wymieszaj z margaryną i napojem roślinnym. Mieszaj do uzyskania gładkiej konsystencji. W drugiej misce wymieszaj mieszankę na krem ​​sernikowy z wegańską alternatywą serka śmietankowego i wegańską alternatywą twarogu.
    3. Wlej ciasto na brownie do tortownicy i równomiernie rozprowadź. Następnie za pomocą łyżki stołowej rozsmaruj krem ​​sernikowy na wierzchu.
    4. Czas pieczenia wynosi 40 minut na średniej wysokości rusztu.
    5. Pozwól dobrze ostygnąć przed jedzeniem.

    UWAGA: Wydłużenie czasu pieczenia wpłynie na soczystość sernikobrownie.
    WSKAZÓWKA: Ciasto na brownie będzie wyjątkowo ciągliwe, jeśli dodasz 2 łyżki melasy.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g suchej mieszanki
    Wartość energetyczna - 1623 kJ/383 kcal
    Tłuszcz - 2,9 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 1,6 g
    Węglowodany - 84 g
    w tym cukry - 54 g
    Błonnik - 3,7 g
    Białko - 3,7 g
    Sól - 0,15 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać ORZECHY, ORZESZKI ZIEMNE, białka MLEKA, SOJĘ i nasiona sezamu.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.
    4015637013329

    16 innych produktów w tej samej kategorii: