MIESZANKA DO WYPIEKU BUŁEK Z MUSLI...

    MIESZANKA DO WYPIEKU BUŁEK Z MUSLI BEZGLUTENOWA BIO 350 g - BAUCK HOF

    Obecnie brak na stanie
    8,70 zł
    Brutto

     
    SKŁADNIKI
    pełnoziarniste płatki OWSIANE bezglutenowe*, rodzynki*, płatki kukurydziane* (kasza kukurydziana*, emulgator: lecytyny (ze słonecznika*)), pełnoziarniste płatki ryżowe*, kawałki daktyli*, ziarna słonecznika*, prażone kawałki ORZECHÓW LASKOWYCH*, mielone łuski psyllium*, SEZAM*, siemię lniane*, len złocisty*, otręby OWSIANE bezglutenowe*, kawałki moreli*, sól kamienna, mąka ryżowa*, olej słonecznikowy*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Mieszanka do pieczenia bułek bezglutenowych z musli. Opakowanie wystarcza na 8 bułek.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Potrzebne składniki: 350 g mieszanki na bułki, 350 ml wody (letniej)
    1. Nagrzać piekarnik do temperatury 200 stopni Celsjusza z funkcją grzania góra - dół.
    2. W misce wymieszać mieszankę na bułki z wodą. Pozostawić mieszankę ciasta do napęcznienia na 5 minut.
    3. Zwilżonymi dłońmi podzielić ciasto na osiem równych kawałków, uformować kulki i ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Spłaszczyć kawałki ciasta tak, aby miały około 2 cm wysokości.
    4. Umieścić bułki (bez czasu na wyrastanie) na średnim poziomie w nagrzanym piekarniku.
    5. Wyjąć z piekarnika po około 35 minutach i pozostawić do ostygnięcia.

    Wskazówka: Nadaje się do zamrażania.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g suchej mieszanki
    Wartość energetyczna: 1601 kJ/381 kcal
    Tłuszcz: 11 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,5 g
    Węglowodany: 52 g
    w tym cukry: 11 g
    Błonnik: 12 g
    Białko: 11 g
    Sól: 1,0 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać SOJĘ, ORZECHY, ORZESZKI ZIEMNE, GORCZYCĘ i łubin.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.
    4015637015248

    16 innych produktów w tej samej kategorii: