SKŁADNIKI
cebula*, skrobia ziemniaczana*, sól morska, czosnek*, kolendra*, papryka*, kurkuma*, imbir*, nierafinowany cukier trzcinowy*, liść kolendry* (2 %), limonka*, galangal*, werbena cytrynowa*, chili*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Do kuchni tajskiej potrzeba wielu składników. Część pracy wykonujemy za Ciebie, łącząc większość tych składników w naszej mieszance przypraw. Kurkuma, imbir i limonka emanują odrobiną egzotyki, a galangal nadaje potrawie delikatnej pikantności.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Potrzebujesz - 250 g mięsa z kurczaka, 250 g świeżych warzyw (papryka, cebula dymka, cukinia, groszek cukrowy, pieczarki), 200 ml napoju kokosowego.
1. Mięso z kurczaka pokroić w paski i podsmażyć na rozgrzanym oleju. Warzywa pokroić w dużą kostkę i krótko podsmażyć.
2. Wymieszaj napój kokosowy, 100 ml wody i mieszankę przypraw.
3. Doprowadzić do wrzenia mieszając i gotować na małym ogniu przez 2 - 3 minuty.
Podawać z ryżem.
INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać GORCZYCĘ i seler.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu.