FIX DO THAI - CURRY BIO 23 g -...

    FIX DO THAI - CURRY BIO 23 g - LEBENSBAUM

    Obecnie brak na stanie
    6,12 zł
    Brutto

     
    SKŁADNIKI
    cebula*, skrobia ziemniaczana*, sól morska, czosnek*, kolendra*, papryka*, kurkuma*, imbir*, nierafinowany cukier trzcinowy*, liść kolendry* (2 %), limonka*, galangal*, werbena cytrynowa*, chili*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Do kuchni tajskiej potrzeba wielu składników. Część pracy wykonujemy za Ciebie, łącząc większość tych składników w naszej mieszance przypraw. Kurkuma, imbir i limonka emanują odrobiną egzotyki, a galangal nadaje potrawie delikatnej pikantności.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Potrzebujesz - 250 g mięsa z kurczaka, 250 g świeżych warzyw (papryka, cebula dymka, cukinia, groszek cukrowy, pieczarki), 200 ml napoju kokosowego.
    1. Mięso z kurczaka pokroić w paski i podsmażyć na rozgrzanym oleju. Warzywa pokroić w dużą kostkę i krótko podsmażyć.
    2. Wymieszaj napój kokosowy, 100 ml wody i mieszankę przypraw.
    3. Doprowadzić do wrzenia mieszając i gotować na małym ogniu przez 2 - 3 minuty.
    Podawać z ryżem.

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać GORCZYCĘ i seler.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu.
    4012346172804

    16 innych produktów w tej samej kategorii: