SKŁADNIKI
mąka z PSZENICY ORKISZ preparowana termicznie (36,4 %), mąka z ciecierzycy (25 %), PSZENICA durum półekspandowana łamana, pomidor suszony (9 %), papryka suszona, przyprawy [sól, czosnek, natka pietruszki, oregano, pieprz, rozmaryn, tymianek], cebula suszona.
OPIS
Wegańskie burgery z orkiszem, pomidorem i ciecierzycą. Opakowanie 140 g zawiera 4 porcje po 35 g, 4 burgery.
Źródło białka. Wysoka zawartość błonnika pokarmowego. Bez dodatku cukrów. Zawiera naturalnie występujące cukry.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1. Zawartość torebki wsypać do miski, zalać 230 ml gorącej wody (ok. 80 °C), dokładnie wymieszać.
2. Pozostawić masę na 15 minut.
3. Uformować i usmażyć kotleciki na oleju.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1530 kJ/363 kcal
Tłuszcz: 3,9 g
w tym kwasy nasycone: 0,7 g
Węglowodany: 59 g
w tym cukry: 17 g
Błonnik: 16 g
Białko: 15 g
Sól: 2,5 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.