SKŁADNIKI
pomidory*, skrobia ziemniaczana*, sól morska, nierafinowany cukier trzcinowy*, cebula*, papryka*, kolendra*, czosnek*, kminek*, chili*, oregano*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Nasza wersja tego słynnego dania Tex-Mex jest średnio-ostra i owocowa. Dostarczamy typowe przyprawy, takie jak chili, płatki papryki i kminek, wystarczy dodać mięso, fasolę i kukurydzę – i cieszyć się posiłkiem.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Potrzebujesz - 250 g mięsa mielonego, 150 g (6 łyżek) fasoli, 50 g (3 łyżki) kukurydzy.
1. Smażyć mięso mielone na gorącym oleju.
2. Wymieszać z 250 ml zimnej wody i mieszanką przypraw.
3. Opłukać fasolę, dodać kukurydzę na patelnię. Mieszając doprowadzić do wrzenia i gotować na małym ogniu przez ok. 2 minuty.
Podawać z bagietką lub ryżem.
INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać SELER i gorczycę.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu.