MAKARON (KUKURYDZIANY TRÓJKOLOROWY)...

    MAKARON (KUKURYDZIANY TRÓJKOLOROWY) DLA DZIECI JEDNOROŻCE BEZGLUTENOWY BIO 250 g - PASTA NATURA

    Obecnie brak na stanie
    10,38 zł
    Brutto

     
    SKŁADNIKI
    CZERWONY MAKARON: 98 % mąka z żółtej kukurydzy*, 2 % burak sproszkowany*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
    ZIELONY MAKARON: 98 % mąka z żółtej kukurydzy*, 2 % szpinak sproszkowany*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
    ŻÓŁTY MAKARON: 99,5 % mąka z żółtej kukurydzy*, 0,5 % mąka z komosy ryżowej*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Makaron kukurydziany w kształcie jednorożców to świetna alternatywa dla dzieci. W jego skład wchodzą sproszkowane warzywa, takie jak burak i szpinak – to właśnie im zawdzięcza swój niepowtarzalny kolor. Ma doskonałą konsystencję i sprężystość. Jest to idealny sposób, żeby przemycić dzieciom dodatkową porcję witamin. Możemy dodać go do zupy lub podać po prostu ugotowany na talerzu, gdyż dzięki swoim kształtom i kolorom skutecznie przyciąga dziecięcą uwagę. Na pewno będzie cieszyć się większym zainteresowaniem od standardowego makaronu, nie tylko ze względów wizualnych, ale również smakowych.
    Produkt odpowiedni dla dzieci powyżej 3 roku życia.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Napełnij wystarczająco duży garnek wodą, 1 l wody na 100 g makaronu. Dodaj także łyżkę oliwy z oliwek. Doprowadź wodę do wrzenia i dodaj sól, około 10 g grubej soli na 100 g makaronu. Włóż makaron do wrzącej wody i gotuj przez 13-15 minut. Odcedź makaron i dopraw go według uznania.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1459 kJ/344 kcal
    Tłuszcz: 1,1 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g
    Węglowodany: 75 g
    w tym cukry: 0,9 g
    Błonnik: 1,4 g
    Białko: 7,9 g
    Sól: 0 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać soję

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
    8050534141191

    16 innych produktów w tej samej kategorii: