MAKARON (Z SOCZEWICY CZERWONEJ)...

    MAKARON (Z SOCZEWICY CZERWONEJ) WARKOCZ 250 g - BARTOLINI

    8,20 zł
    Brutto

     
    SKŁADNIKI
    100 % mąka z soczewicy czerwonej.

    OPIS
    Wysoka zawartość białka. Białko przyczynia się do wzrostu masy mięśniowej oraz pomaga w utrzymaniu masy mięśniowej i zdrowych kości.
    Źródło błonnika, witaminy B1 i kwasu foliowego.
    Kwas foliowy pomaga w prawidłowej syntezie aminokwasów i produkcji krwi. Przyczynia się do wzrostu tkanek matczynych w czasie ciąży.
    Ważny jest zdrowy tryb życia i zbilansowana dieta.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Przed spożyciem gotować 6 minut, al dente 4 minuty (100 g makaronu na 1 L osolonej wody).

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
    Wartość energetyczna: 1477 kJ/348 kcal
    Tłuszcz: 1,1 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
    Węglowodany: 56 g
    w tym cukry: 5,1 g
    Błonnik: 5,8 g
    Białko: 26 g
    Sól: 0,01 g

    Zawartość składników w 100 g ugotowanego produktu
    Błonnik: 4,0 g
    Żelazo: 3,7 mg (26 %)**
    Mangan: 0,47 mg (24 %)**
    Miedź: 0,43 mg (43 %)**
    Kwas foliowy: 61,3 mcg (31 %)**
    Tiamina: 0,18 mg (16 %)**

    ** dzienna referencyjna wartość spożycia witamin i składników mineralnych (dla osoby dorosłej)

    INFORMACJA ALERGENNA
    Produkt może zawierać zboża zawierające GLUTEN i JAJA.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w miejscu suchym i przewiewnym.
    5901902002596
    260 Przedmioty

    16 innych produktów w tej samej kategorii: