SKŁADNIKI
mąka z PSZENICY durum*, woda (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Makaron jest wyrobem rzemieślniczym, typowym dla miejscowości Gragnano, położonej niedaleko Neapolu. Dzięki bardzo długiemu suszeniu ma charakterystyczny smak.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 1508kJ / 359 kcal
Tłuszcz - 1,6 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,3 g
Węglowodany - 72 g
w tym cukry - 3,8 g
Błonnik - 2,1 g
Białko - 13 g
Sól - 0,0 g
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Zagotować 1,5 l wrzącej wody na 100 g makaronu, dodać 10 g soli. Czas gotowania: ok. 10 min.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.