TORTELLONI SZPINAK I RICOTTA 250 g -...

    TORTELLONI SZPINAK I RICOTTA 250 g - NOVELLE

    7,68 zł
    Brutto

     
    SKŁADNIKI
    ciasto makaronowe (72 %) [semolina z PSZENICY twardej (Triticum durum), masa JAJOWA pasteryzowana** (19,4 %)]; nadzienie z serem Ricotta i szpinakiem (28 %) [bułka tarta (mąka PSZENNA, sól), SER Ricotta (21,5 %) (MLEKO, SERWATKA z (MLEKA), sól), szpinak 14,3 %, margaryna (tłuszcz kokosowy, oleje roślinne: słonecznikowy, SOJOWY, rzepakowy, woda), SER topiony w proszku (MLEKO, SERWATKA z MLEKA, sól, enzymy), sól, aromaty, przyprawy].
    (**jaja z chowu ściółkowego)

    OPIS
    Produkt pasteryzowany, suszony.
    Tortelloni Novelle to małe pierożki z makaronowego ciasta jajecznego z nadzieniem z sera ricotta i szpinakiem.
    Tortelloni Novelle produkowane są we Włoszech z najwyższej jakości PSZENICY durum, oraz z jaj od kur z chowu ściółkowego. Nie zawierają oleju palmowego i konserwantów. To właśnie dzięki naturalnym składnikom tortelloni Novelle jest tak smaczne.
    Produkt nie wymaga przetrzymywania w lodówce i gotuje się ok 16 minut w osolonej wodzie.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    1. Zagotować wodę z dodatkiem soli w proporcji 1,5 litra wody na 100 g tortellini.
    2. Do gotującej się wody wrzucać stopniowo tortellini, nie przerywając wrzenia.
    3. Gotować 14 minut na słabym ogniu, od czasu do czasu mieszając.
    4. Po ugotowaniu tortellini odcedzić i podawać.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g przed ugotowaniem
    Wartość energetyczna: 1538 kJ/364 kcal
    Tłuszcz: 6,2 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 3,6 g
    Węglowodany: 60 g
    w tym cukry: 1,2 g
    Błonnik: 4,2 g
    Białko: 15 g
    Sól: 1,6 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Produkt może zawierać SOJĘ i gorczycę.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym, przewiewnym i zacienionym miejscu.
    5900354039754
    126 Przedmioty

    16 innych produktów w tej samej kategorii: