SKŁADNIKI
kasza gryczana* 91,7 %, suszona cebula*, czosnek*, SELER*, marchew*, por*, pieprz czarny*, substancja spulchniająca: wodorowęglan sodu, sól morska. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Mieszanka do samodzielnego przygotowania falafeli gryczanych.
Niska zawartość cukru. Wysoka zawartość błonnika pokarmowego. Źródło białka.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Wymieszać mieszankę ze 130 ml wody, 1 jajkiem i 1 łyżką śmietany lub jogurtu naturalnego. Pozostawić na 10 min, uformować kotlety i smażyć z obu stron na oleju roślinnym.
WEGAŃSKIE FALAFELE: wymieszać mieszankę ze 180 ml wody i pozostawić na 10 min. Uformować kotlety i smażyć z obu stron na oleju roślinnym.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1390 kJ/332 kcal
Tłuszcz: 3,6 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
Węglowodany: 61,5 g
w tym cukry: 4,0 g
Błonnik: 7,0 g
Białko: 13 g
Sól: 0,08 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.