DESER KOKOSOWY PANNA COTTA W PROSZKU...

    DESER KOKOSOWY PANNA COTTA W PROSZKU WEGAŃSKI BEZGLUTENOWY BIO 46 g - BIOVEGAN

    Obecnie brak na stanie
    1,50 zł
    Brutto

     
    SKŁADNIKI
    43 % napój kokosowy w proszku* (75 % napój kokosowy*, maltodekstryna*), nierafinowany cukier trzcinowy*, skrobia z tapioki*, substancja żelująca: agar*; 1,5 % wanilia Bourbon*, sok z cytryny w proszku*, sól. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Mieszanka w proszku - baza do tworzenia tradycyjnego deseru Panna Cotta; która pozwala na szybkie i proste przygotowanie tradycyjnego deseru.
    Opakowanie wystarcza na 4 porcje po 110 g.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g po przygotowaniu z napojem kokosowym
    Wartość energetyczna: 875 kJ/211 kcal
    Tłuszcz: 19 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 17 g
    Węglowodany: 8,9 g
    w tym cukry: 5,7 g
    Błonnik: <0,5 g
    Białko: 1,8 g
    Sól: 0,07 g

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Do przygotowania deseru potrzeba: 1 puszka napoju kokosowego (400 ml)
    ALTERNATYWA: 200 ml wegańskiego kremu do gotowania z 200 ml napoju roślinnego
    lub 200 ml śmietanki z 200 ml mleka.

    1. Wsyp zawartość torebki do rondelka z napojem kokosowym i dobrze wymieszaj.
    2. Doprowadź do wrzenia i gotuj przez minutę, mieszając.
    3. Umieść panna cottę w czterech wypłukanych zimną wodą foremkach i wstaw do lodówki na conajmniej 3 godziny.
    Wskazówka: Poluzuj brzegi panna cotty nożem i przełóż na talerz. Udekoruj sosem deserowym Biovegan, świeżymi owocami i podaj.

    UWAGA
    Konsystencja zmienia się w zależności od rodzaju napoju kokosowego, kremu do gotowania i napoju roślinnego.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu, chronić przed ciepłem.
    4005394200261

    16 innych produktów w tej samej kategorii: