PROSZEK DO PIECZENIA BEZGLUTENOWY 30...

    PROSZEK DO PIECZENIA BEZGLUTENOWY 30 g - CELIKO

    2,14 zł
    Brutto

     
    SKŁADNIKI
    regulator kwasowości: difosforany, substancja spulchniająca: węglany sodu, skrobia ziemniaczana, skrobia kukurydziana.

    OPIS
    Idealnie nadaje się do przygotowywania domowych ciast i wypieków.
    Opakowanie na 1 kg mąki.

    Przepis na babkę piaskową
    Składniki:
    - 150 g skrobi ziemniaczanej
    - 100 g cukru
    - 125 g margaryny
    - 2 jaja
    - 1 cukier wanilinowy Celiko
    - 1 łyżeczka proszku do pieczenia Celiko

    Sposób przyrządzenia:
    1. Margarynę rozpuścić i ostudzić do temperatury pokojowej.
    2. JAJA z cukrem i cukrem wanilinowym ubić w mikserze na puszystą masę, dodać rozpuszczoną margarynę ciągle miksując.
    3. Dodać stopniowo skrobię wymieszaną z proszkiem do pieczenia, miksować do uzyskania gładkiej masy.
    4. Piec około 1 godziny w temperaturze 170 - 180 stopni Celsjusza. Smacznego!

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
    5900038002203
    1921 Przedmioty

    16 innych produktów w tej samej kategorii: