PEKTYNA (DO WYROBU PRZETWORÓW)...

    PEKTYNA (DO WYROBU PRZETWORÓW) BEZGLUTENOWA 24 g - CELIKO (PRODUKT SEZONOWY)

    5,88 zł
    Brutto

     
    SKŁADNIKI
    pektyny

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Owoce dokładnie umyć i osączyć na sicie. W zależności od owocu: wypestkować, usunąć szypułki, gniazda nasienne, obrać ze skórki, a większe owoce rozdrobnić. Przygotowane i odważone owoce wsypać do garnka. Dodać wodę*, 1 opakowanie Pektyny Celiko i sok z cytryny. Wymieszać. Zagotować mieszając.Do gotujących się owoców wsypać cukier. Gotować min. 3 minuty mieszając, aby nie przypalić dżemu.W razie potrzeby zdjąć powstałą pianę, rozlać gorący dżem do wyparzonych słoików i natychmiast je szczelnie zamknąć. Słoiki odwrócić do góry dnem na ok. 10 min.Przygotowane i odważone owoce wsypać do garnka. Dodać wodę*, 1 opakowanie Pektyny Celiko i sok z cytryny. Wymieszać. Zagotować mieszając.Do gotujących się owoców wsypać cukier. Gotować min. 3 minuty mieszając, aby nie przypalić dżemu.W razie potrzeby zdjąć powstałą pianę, rozlać gorący dżem do wyparzonych słoików i natychmiast je szczelnie zamknąć. Słoiki odwrócić do góry dnem na ok. 10 min.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1327 kJ / 317 kcal
    Tłuszcz: 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 79,2 g
    w tym cukry: 1,1 g
    Białko: 0 g
    Sól: 0,2 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać: mleko, soję i ich produkty pochodne.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
    5900038002623
    127 Przedmioty

    16 innych produktów w tej samej kategorii: