DESER MANGO PANNA COTTA W PROSZKU...

    DESER MANGO PANNA COTTA W PROSZKU WEGAŃSKI BEZGLUTENOWY BIO 38 g - BIOVEGAN

    Obecnie brak na stanie
    1,50 zł
    Brutto

     
    SKŁADNIKI
    nierafinowany cukier trzcinowy*, liofilizowane mango w proszku* 31 %, skrobia z tapioki*, substancja żelująca: agar*; sok z cytryny w proszku*, żywność barwiąca: kurkuma*, marchew w proszku*; sól. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Mieszanka w proszku - baza do tworzenia tradycyjnego deseru Panna Cotta; która pozwala na szybkie i proste przygotowanie tradycyjnego deseru.
    Opakowanie wystarcza na 4 porcje po 105 g.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g po przygotowaniu z napojem kokosowym
    Wartość energetyczna: 804 kJ/194 kcal
    Tłuszcz: 17 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 15 g
    Węglowodany: 9,1 g
    w tym cukry: 7,6 g
    Błonnik: 0,6 g
    Białko: 1,7 g
    Sól: 0,03 g

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Do przygotowania deseru potrzeba: 1 puszka napoju kokosowego (400 ml)
    ALTERNATYWA: 200 ml wegańskiego kremu do gotowania z 200 ml napoju roślinnego
    lub
    200 ml śmietanki z 200 ml mleka.

    1. Wsyp zawartość torebki do rondelka z napojem kokosowym i dobrze wymieszaj.
    2. Doprowadź do wrzenia i gotuj przez minutę, mieszając.
    3. Umieść panna cottę w czterech wypłukanych zimną wodą foremkach i wstaw do lodówki na conajmniej 3 godziny.
    Wskazówka: Poluzuj brzegi panna cotty nożem i przełóż na talerz. Udekoruj świeżym mango i odrobiną napoju kokosowego.

    UWAGA
    Konsystencja zmienia się w zależności od rodzaju napoju kokosowego, kremu do gotowania i napoju roślinnego.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu, chronić przed ciepłem.
    4005394200254

    16 innych produktów w tej samej kategorii: