SKŁADNIKI
mąka MIGDAŁOWA, słonecznik, nasiona chia, pestki dyni bezłuskowej, siemię lniane, mąka lniana odtłuszczona, łuska babki jajowatej, sól himalajska.
OPIS
Bezglutenowa mieszanka do wypieku chleba dla osób na diecie ketogenicznej.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1. Nagrzej piekarnik (góra - dół) do 190 stopni Celsjusza
2. Wsyp mieszankę do miski
3. Dolej 500 ml wody i dokładnie wymieszaj
4. Zagnieć ciasto i uformuj bochenek
5. Wsadź do piekarnika na 80 minut
6. Po upieczeniu odstaw do ostygnięcia. Przechowuj zwiniety w szmatkę.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 1320 kJ/319 kcal
Tłuszcz - 24 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 2,4 g
Węglowodany - 3,1 g
w tym cukry - 2,2 g
Białko - 15 g
Sól - 1,3 g
INFORMACJA ALLERGENNA
Może zawierać orzechy.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte.