BOTWINA NA ZUPĘ 480 g - KROKUS

    BOTWINA NA ZUPĘ 480 g - KROKUS

    Obecnie brak na stanie
    10,48 zł
    Brutto

     
    SKŁADNIKI
    liście (55 %) i korzeń (25 %) buraka ćwikłowego, woda, kwas mlekowy - regulator kwasowości, cukier, sól.

    OPIS
    Aby przygotować botwinę na zupę pozyskujemy młode liście i korzenie buraczków z najbliższych okolic. Surowiec trafia do nas bezpośrednio po zebraniu, liście są od razu cięte i blanszowane. Dodajemy uparowane buraczki. Całość zalewamy w słoju odrobiną zalewy z wody, soli, cukru, kwasu mlekowego i pasteryzujemy. Liście i buraczki są jędrne. Całość idealnie nadaje się na przygotowanie botwinki lub chłodniku.
    Aby przygotować zupę botwinkę wystarczy słoik botwiny połączyć z 1 l rosołu. Można dogotować ziemniaki lub przygotować ziemniaki dobierane, ewentualnie zabielić śmietaną, dosolić, dopieprzyć, posłodzić do smaku. Z naszej botwiny na zupę można równie szybko przygotować chłodnik – słoik połączyć z litrem kefiru, maślanki lub jogurtu naturalnego, dodać starte na grubych oczkach rzodkiewki i ogórki, ewentualnie dodać klika łyżek buraczków tartych KROKUS, posiekany koperek. Zarówno chłodnik jaki botwinkę można podawać z gotowanymi jajkami.

    Botwina na zupę:
    - Młode liście i korzenie buraczków ćwikłowych
    - Botwinka lub chłodnik w 20 min
    - Botwinka przez cały rok
    - Tylko 22 kcal w 100 g produktu

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 95 kJ/22 kcal
    Tłuszcz: 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 3,8 g
    w tym cukry: 1,5 g
    Białko: 1,8 g
    Sól: 0,5 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze od 0 °C do 30 °C
    5906732620286

    16 innych produktów w tej samej kategorii: