SKŁADNIKI
ogórki kiszone (ogórki, woda, sól, koper, czosnek, chrzan, liść dębu), marchew, cebula, cukier, olej rzepakowy.
OPIS
Do naszej sałatki z ogórków kiszonych trafiają ogórki jędrne i chrupkie kiszone z polskimi świeżymi przyprawami: baldachami kopru, świeżym korzeniem i liściem chrzanu, liściem dębu, polskim zmiażdżonym czosnkiem. Ogórki kisimy w niewielkich beczkach tak, aby stosować mniejsze stężenie soli i mieć nadzór nad całym procesem. Tak ukiszone ogórki tniemy na cienkie plasterki i dodajemy marchew i cebulę z odrobiną oleju, które wzbogacają i łagodzą smak ogórków kiszonych.
Nasza sałatka z ogórków kiszonych jest gotowa po otwarciu słoika. Można ją jeść w potrawami mięsnymi, rybą, wymieszać z tuńczykiem i jajem tworząc smaczną i szybką sałatkę. Sprawdzi się również na kanapki.
Sałatka z ogórków kiszonych
- unikatowa na rynku sałatka z ogórków kiszonych
- ogórki kiszone z polskimi świeżymi przyprawami (ze świeżym koprem, chrzanem i liśćmi dębu)
- z polskim czosnkiem
- marchew i cebula łagodzą i wzbogacają smak ogórków kiszonych.
Produkt pasteryzowany.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 164 kJ/39 kcal
Tłuszcz: 1,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g
Węglowodany: 6,4 g
w tym cukry: 4,3 g
Białko: 0,9 g
Sól: 1,9 g
INFORMACJA ALRGENNA
Może zawierać gorczycę.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, po otwarciu przechowywać w lodówce.