SKŁADNIKI
kapusta biała 50 %, woda, cebula, papryka, marchew, ocet spirytusowy, cukier, sól, olej roślinny rzepakowy, koper, pietruszka suszona.
OPIS
Posiekaną kapustę biała mieszamy z obrana i posiekaną cebulą, papryką i marchewką. Dodajemy świeży koper, suszoną natkę pietruszki, odrobinę oleju i zalewamy delikatną octową zalewą. Wiórki kapusty są jędrne, całość dosmakowana. Samej sałatki jest dużo a zalewy mało.
Nasza sałatka z białej kapusty jest gotowa po otwarciu słoika. Można ją jeść w potrawami mięsnymi, rybą, wymieszać z tuńczykiem i jajem tworząc smaczną i szybką sałatkę.
Produkt pasteryzowany.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 233 kJ/55 kcal
Tłuszcz: 0,7 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 11 g
w tym cukry: 7,8 g
Białko: 1,2 g
Sól: 1,4 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce.