SKŁADNIKI
ekstrakt z ANCHOIS 68 %, sól, cukier.
OPIS
Bardzo istotny składnik potraw kuchni tajskiej. Sos RYBNY używany jest tam zamiast sosu sojowego, między innymi dzięki niemu dania kuchni tajskiej mają przyjemny i charakterystyczny smak.
Stosuje się go do przyprawiania i wydobywania smaku z potraw. Może zastępować sól.
Sos uniwersalny, stosowany jako dodatek do większości potraw, jako przyprawa stołowa oraz do marynat.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml
Wartość energetyczna: 255 kJ/60 kcal
Tłuszcz: 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 5,0 g
w tym cukry: 5,0 g
Błonnik: 0 g
Białko: 10 g
Sól: 27,1 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze pokojowej.