SKŁADNIKI
chili (56 %), czosnek, cukier, sól, ocet spirytusowy, substancja konserwująca: sorbinian potasu, stabilizator: guma ksantanowa.
OPIS
Sos ten zdobył uznanie w wielu kuchniach świata, w których występuje jako uniwersalny, ostry sos.
Można go spotkać zarówno w wietnamskiej zupie z makaronem ryżowym i wołowiną, jak i na wierzchu sushi, pizzy, frytek czy kanapek w USA.
Sos wszechstronnego zastosowania, dodawany pod koniec przyrządzania potrawy lub do gotowego dania. Stosowany też jako uniwersalny dip.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml
Wartość energetyczna: 402 kJ/95 kcal
Tłuszcz: 1,7 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 g
Węglowodany: 18 g
w tym cukry: 18 g
Błonnik: 1,4 g
Białko: 1,3 g
Sól: 5,1 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze pokojowej. Po otwarciu przechowywać w lodówce.