SKŁADNIKI
warzywa* 66 % w zmiennych proporcjach (pomidory*, koncentrat pomidorowy*, papryka*, cebula*, kukurydza*), gotowana czerwona fasola* 24 %, syrop z agawy*, plastry SOI* 3 %, woda, sól kamienna, koncentrat soku z cytryny*, olej słonecznikowy*, skrobia ziemniaczana*, pieprz*, pieprz cayenne*, kminek*, czosnek*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Sos warzywny z dodatkiem czerwonej fasoli i soi.
Świetnie sprawdzi się jako dodatek do ryżu, makaronów, kuskusu, grzanek i innych dań.
Produkt pasteryzowany.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Sos krótko podgrzać w rondelku, podawać gorące.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 287 kJ/69 kcal
Tłuszcz: 0,9 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g
Węglowodany: 8,3 g
w tym cukry: 5,2 g
Błonnik: 5,4 g
Białko: 4,1 g
Sól: 1,2 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 2 dni.