SKŁADNIKI
pomidory, sól.
OPIS
Nasz przecier przygotowujemy z dobrze dojrzałych, gruntowych pomidorów. Świeże owoce przecieramy przez sita jak w domu. Dzięki temu przecier ma bardziej naturalną konsystencję w porównaniu do produktów wysoko-przemysłowych. Tak przygotowane pomidory zagęszczamy, rozlewamy do słoiczków i pasteryzujemy. Dzięki temu udaje się nam zachować smak dojrzałych na słońcu, letnich pomidorów.
Zupa pomidorowa z naszego przecieru smakuje jak ze świeżych pomidorów. Przecier można użyć jako sos pomidorowy do pizzy, do spaghetti, potraw typu chili con carne, fasolki po bretońsku, sosów do RYB, gołąbków, pulpetów itd.
Produkt pasteryzowany.
Na wieczku opakowania znajduje się propozycja podania.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 174 kJ/42 kcal
Tłuszcz: 0,3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 9,0 g
w tym cukry: 6,0 g
Białko: 1,5 g
Sól: 0,5 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, po otwarciu przechowywać w lodówce.