SKŁADNIKI
warzywa* 71 % w zmiennych proporcjach (marchew*, pomidory*, cukinia*, papryka*, cebula*, SELER*), woda, SER EMENTALER* 8 %, syrop z agawy*, sól kamienna, koncentrat soku z cytryny*, olej słonecznikowy*, skrobia ziemniaczana*, tymianek*, oregano*, rozmaryn*, pieprz*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Sos warzywny z pikantnym serem ementaler i ziołami.
Świetnie sprawdzi się jako dodatek do ryżu, makaronów, kuskusu, grzanek i innych dań.
Produkt pasteryzowany.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Sos krótko podgrzać w rondelku, podawać gorące.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 349 kJ/83 kcal
Tłuszcz: 3,4 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,8 g
Węglowodany: 8,3 g
w tym cukry: 6,9 g
Błonnik: 1,8 g
Białko: 4,0 g
Sól: 1,6 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 2 dni.