CUKIER KORZENNY BEZGLUTENOWY 32 g -...

    CUKIER KORZENNY BEZGLUTENOWY 32 g - CELIKO

    Obecnie brak na stanie
    1,49 zł
    Brutto

     
    SKŁADNIKI
    cukier, przyprawa korzenna (cynamon, goździki, owoc kolendry, liść laurowy, imbir, ziele angielskie) – 15 %.

    OPIS
    Idealnie nadaje się do przygotowywania domowych ciast i wypieków, a także jako składnik deserów różnego typu.

    Przepis na ciasteczka korzenne
    Składniki:
    - 100 g skrobi ziemniaczanej
    - 50 g mąki ryżowej
    - 50 g cukru
    - 2 żółtka
    - 40 g masła
    - 1 łyżeczka proszku do pieczenia
    - 1-2 łyżeczki cukru korzennego

    Sposób przyrządzenia:
    1. Skrobię ziemniaczaną, mąkę ryżową, cukier i proszek do pieczenia wysyp na stolnicę
    2. Dodaj posiekane MASŁO, żółtka i cukier korzenny. Szybko zagnieć ciasto. Jeżeli ciasto będzie bardzo miękkie, to włóż je do lodówki na 30 minut
    3. Następnie ciasto rozwałkuj na grubość około 0,5 cm i wytnij różne wzory ciasteczek
    4. Ciasteczka ułóż na blaszce posmarowanej tłuszczem lub wyłożonej pergaminem i piecz w temperaturze 160 °C przez około 15 minut

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
    5900038002425

    16 innych produktów w tej samej kategorii: