SKŁADNIKI
ksylitol 100 %
OPIS
Ksylitol pozyskuje się z kory brzozy. Występuję naturalnie w niektórych owocach i warzywach. Wytwarzany jest, również w naszym organizmie w niewielkich ilościach, około 15 g na dobę. Ksylitol jest zdecydowanie słodszy od tradacyjnego cukru białego, więc należy używać go w mniejszych ilościach. Wykazuje wszechstronność zastosowania kulinarnego. Polecany jest przede wszystkim do wypieków, deserów, naleśników oraz napojów gorących i zimnych.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna 1000 kj / 240 kcal
Tłuszcz 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g
Węglowodany 99,8 g
w tym cukry 0,2 g
Błonnik 0 g
Białko 0 g
Sól 0 g
INFORMACJA ALERGENNA
gluten, ORZECHY (brazylijskie, NERKOWCA, włoskie, laskowe, migdały), ORZESZKI ZIEMNE, SOJĘ, SEZAM, seler
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Chronić przed działaniem promieni słonecznych