SKŁADNIKI
substancja słodząca: glikozydy stewiolowe ze stewii (35 %); substancja wypełniająca: mannitol; regulatory kwasowości: węglany sodu, cytryniany sodu; nośnik: L-leucyna.
OPIS
Słodzik stołowy na bazie glikozydów stewiolowych, które występują naturalnie w liściach rośliny Stevia Rebaudiana Bertoni. Zawiera substancję słodzącą.
Doskonały do słodzenia kawy, herbaty, zimnych i gorących napojów. Polecany dla osób na diecie, dbających o szczupłą sylwetkę oraz prowadzących zdrowy tryb życia
Jedna pastylka zawiera 18 mg glikozydów stewiolowych i odpowiada słodkością 1 łyżeczce cukru.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 562 kJ/133 kcal
Tłuszcz: 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 33 g
w tym cukry: 0 g
alkohole wielowodorotlenowe: 33 g
Białko: 7,5 g
Sól: 13,3 g
UWAGA
Spożycie w nadmiernych ilościach może mieć efekt przeczyszczający.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w nienasłonecznionym, suchym miejscu, w zamkniętym oryginalnym opakowaniu, w temperaturze 0°C - 25°C.